Händer i september

I appen Öppet Gotland hittar du öppna gårdsbutiker och restauranger.

Under september genomförs även olika specialhelger. Tredje helgen i september inträffar Fårönatta. Klicka här för att komma till deras facebook sida med mer information

Vill du uppleva härliga organiserade naturupplevelser kan du titta här för mer inspiration. Life outdoor har växt fram som en reaktion på Covid-19. Life Outdoor erbjuder vandring, fiske, padel, golf mm under organiserade former. Lite skönt att inte behöva fixa allt själv.

Strumpfabriken i Boge är naturligtvis öppen under hela skördemånaden!
Under helgen 5-6 september har vi öppet lite extra: 10-17 lördag och söndag. Övriga septemberdagar 11-16. Är du nyfiken på hur tillverkningen går till? Urban kör visningar kl 10, 12, 14 och 16.00 (gäller 5-6 september). För att kunna hålla avståndet, måste vi begränsa antalet personer vid varje visning. Först till kvarn gäller. Anmälan sker på plats i butiken. Välkommen! Mer info om Strumpfabriken hittar du här

Välkommen till Krusmyntagården, en oas vid havet  en mil norr om Visby. Här finner du restaurang, butik och en örtagård. På Krusmyntagården erbjuds du vällagad mat på gotländska råvaror av högsta kvalité. Vi serverar mat med fokus på det gröna och närodlade. Kom och ät lunch i en härlig miljö och njut av dofterna, smakerna och havet och titta in i vår välsorterade butik. Här finns ett stort utbud av gotlandsproducerade produkter inom mat och alla våra kryddblandningar. Se krusmynta.se för aktuella öppettider och menyer


Skördemeny hos Crêperie & logi   

Galette Chèvrebiff med gotländska rödbetor & gotländsk lammfärsbiff 205:-
Crêpe Äpple  135:-
Boka vår härliga svit för 995:-/natt inklusive frukost eller brunch för två personer.
Gäller måndag-torsdag. Öppettider, 11-sent varje dag. www.creperielogi.se/

Skördemånad i Saltham

Salthamn låter dig prova på flera olika trevliga grepp.
Edible Country – Gör din egen måltid ( här får gästerna själva plocka sina ingredienser & följa ett recept + guided tur med trädgårdsmästare i trädgården)
Wild dining – Här lagar vi kockar maten, dukar & dekorera ett vackert bord mitt i naturen. Maten lagar vi på det vi skördar. 
Beställ SkördekorgMorötter, potatis, majs, zucchini, lök, majrova, betor, bönor. Av hämtning på måndagar efter kl 17.
Matlagningskurs  Följ med kocken till vårt trädgårdsland och skörda grödor direkt från jorden. Lär dig laga mat med dina sinnen och känn efter vad din kropp behöver. Lär dig laga mat på kreativt sätt i Sjöstugans matsal på Salthamn med veganska kocken Sophie Jansen.
Boende möjligheterVi hyr ut söndag-söndag veckovis
Läs mer på www.salthamn.se