Festivalen flyttar ut

Gotlands Skördefestival flyttar ut

Ett vanligt år hade vi firat den gotländska skördetiden med en stor festival den 5-6 september. I år vill vi tillsammans med våra sponsorer och utställare ge alla chansen att fortsätta fira skördetiden, men på ett ansvarsfullt sätt.

Gotlands välsmakande och stora skafferi finns tillgängligt över hela Gotland. Hela kedjan jord till bord finns till hands att uppleva under Gotlands Skördemånad. Vi tar fram en tidning med inspiration och tips för alla som vill uppleva Gotland under skördetid. Vi hoppas att via sociala media tillsammans med våra utställare och sponsorer synliggöra härliga platser och roliga saker att göra under skördetiden. När du ska åka runt på Gotland, ladda ned appen Öppet Gotland, där ser du vad som finns och är öppet i olika områden på Gotland. Appen öppnas bara två veckor innan nya månaden för att alla tider ska vara aktuella.

Gotlands Skördefestivals kärna är det gotländska; dofter, smaker och traditioner. Gotland är vida känt för sitt välsmakande och stora skafferi av livsmedelsprodukter och festivalen lyfter hela kedjan från jord till bord.

Festivalen riktar sig normalt till barnfamiljer, kulinariska turister och intresserade av de gröna näringarna. I år får ni chansen att åka runt och under en längre tid uppleva Gotland i skördetider.

Läs gärna Gotlands Skördemånads tidning som finns att hämta på Turistbyrån i Visby och finns här på webben att läsa.

I år får du åka ut och besöka våra härliga utställare ute i sina gårdsbutiker och förädlingslokaler runt om på Gotland under hela Skördemånaden.

För att underlätta för dig som inte bor på ön har vi ett samarbete med Destination Gotland. Om du klickar här kommer du till deras bokningssida.  Där kan du boka på prisvärda boenden och resa tur och retur Gotland.

Gotland är en fantastisk plats att besöka och leva på. Kom och känn på atmosfären när vi gotlänningar njuter av den underbara sensommarvärmen.

Varmt välkommen!

PS. Gotlands Skördefestival och Gotlands Skördemånad anordnas gemensamt av Gotland Grönt Centrum, LRF Gotland, Hushållningssällskapet på Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan, Roma Intresseförening och Roma Idrottsförening. När man jobbar tillsammans kan man åstadkomma så mycket mer!