Festivalen åter 2022

Gotlands Skördefestival återkommer 2022

Ett vanligt år hade vi firat den gotländska skördetiden med en stor festival den 4-5 september.

I år ser vi inte att vi kan erbjuda våra utställare, besökare och sponsorer en fullvärdig Skördefestival. Vi väljer därför att helt pausa festivalen i år, för att återkomma med en ännu härligare festival 3-4 september 2022.

Gotlands välsmakande och stora skafferi finns tillgängligt över hela Gotland. Hela kedjan jord till bord finns till hands att uppleva. När du ska åka runt på Gotland, ladda ned appen Öppet Gotland, där ser du vad som finns och är öppet i olika områden på Gotland. Appen uppdateras månatligen för att alla öppettider ska vara aktuella.

Gotlands Skördefestivals kärna är det gotländska; dofter, smaker och traditioner. Gotland är vida känt för sitt välsmakande och stora skafferi av livsmedelsprodukter och festivalen lyfter hela kedjan från jord till bord.

Festivalen riktar sig till barnfamiljer, kulinariska turister och intresserade av de gröna näringarna. I år får ni chansen att åka runt och under en längre tid uppleva Gotland i skördetider.

I år får du åka ut och besöka våra härliga utställare ute i sina gårdsbutiker och förädlingslokaler runt om på Gotland.

För att underlätta för dig som inte bor på ön har vi ett samarbete med Destination Gotland. Om du klickar här kommer du till deras bokningssida.  Där kan du boka på prisvärda boenden och resa tur och retur Gotland.

Gotland är en fantastisk plats att besöka och leva på. Kom och känn på atmosfären när vi gotlänningar njuter av den underbara sensommarvärmen.

Varmt välkommen!

PS. Gotlands Skördefestival och Gotlands Skördemånad anordnas gemensamt av Gotland Grönt Centrum, LRF Gotland, Hushållningssällskapet på Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan, Roma Intresseförening och Roma Idrottsförening. När man jobbar tillsammans kan man åstadkomma så mycket mer!