Gotlands Skördefestival kortinfo 2020

Den 5-6 september 2020, kl 10-16, firas den gotländska skördetiden med en stor festival. Kärnan är det gotländska; dofter, smaker och traditioner. Gotland är vida känt för sitt välsmakande och stora skafferi av livsmedelsprodukter och festivalen lyfter hela kedjan från jord till bord.

Under två dagar firas den gotländska skörden. Då finns möjlighet att upptäcka och lära känna Gotlands mathantverkare, livsmedelsföretag och aktiva inom de gröna näringarna. Genom att bygga upp en skördefestival av det här slaget vill vi skapa en mötesplats för livsmedelsproduktionen på Gotland och höja kunskapen ytterligare om Gotland som ett kulinariskt besöksmål.

Festivalen riktar sig till barnfamiljer, kulinariska turister och intresserade av de gröna näringarna. Vi fokuserar en stor del av festivalutbudet till barn och unga. Att de skall ha möjlighet att smaka, träffa djur, få testa på och inspireras. Besökarna bjuds på aktiviteter, utställning av både djur och maskiner och en stor matmarknad. Vill du besöka oss och uppleva detta myller av aktiviteter, härliga livsmedel, djur, teknik och kunskap i en skön förening?

Här kan du titta på Skördefestivals bilagan från 2019

För att underlätta för dig som inte bor på ön har vi ett samarbete med Destination Gotland. Om du klickar här kommer du till deras bokningssida och kommer from i vår kunna köpa inträde till Gotlands Skördefestival. Under Skördefestivalen ordnas även en Matvandring (läs mer här). Går du vidare kan du boka på prisvärda boenden och resa tur och retur Gotland.

Gotland är en fantastisk plats att besöka och leva på. Kom och känn på atmosfären när vi gotlänningar njuter av den underbara sensommarvärmen.

Varmt välkommen!

PS. Festivalen anordnas gemensamt av Gotland Grönt Centrum, LRF Gotland, Hushållningssällskapet på Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan, Roma Intresseförening och Roma Idrottsförening. När man jobbar tillsammans kan man åstadkomma så mycket mer!