Gotlands Skördefestival

Ett vanligt år hade vi firat den gotländska skördetiden med en stor festival. I år 2021 väljer vi att helt pausa festivalen, för att återkomma med en ännu härligare festival 3-4 september 2022.

Gotlands välsmakande och stora skafferi finns tillgängligt över hela Gotland. Hela kedjan jord till bord finns till hands att uppleva. När du ska åka runt på Gotland, ladda ned appen Öppet Gotland, där ser du vad som finns och är öppet i olika områden på Gotland.

Gotlands Skördefestivals kärna är gotländska dofter, smaker och traditioner. Gotland är vida känt för sitt välsmakande och stora skafferi av mat och dryck och festivalen visar hela kedjan från jord till bord.

Festivalen riktar sig till barnfamiljer, kulinariska turister och intresserade av de gröna näringarna. I år får du chansen att på egen hand åka runt och under en längre tid uppleva Gotland i skördetider.

Läs gärna tidningen Gotlands Skördemånad från 2020 om härliga hantverkare och gårdsbutiker med godsaker. Tidningen från 2020 finns här på webben att läsa.

För att underlätta för dig som inte bor på ön har vi ett samarbete med Destination Gotland. Om du klickar här kommer du till deras bokningssida.  Där kan du boka på prisvärda boenden och resa tur och retur Gotland.

Gotland är en fantastisk plats att besöka och leva på. Kom och känn på atmosfären när vi gotlänningar njuter av den underbara sensommarvärmen.

Varmt välkommen!

PS. Gotlands Skördefestival och Gotlands Skördemånad anordnas gemensamt av Gotland Grönt Centrum, LRF Gotland, Hushållningssällskapet på Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan, Roma Intresseförening och Roma Idrottsförening. När man jobbar tillsammans kan man åstadkomma så mycket mer!